Send Message

Please enter name, subject and message below. Include an e-mail address if you wish to get a response. Otherwise that field can be left blank.

Name:

E-mail:

Subject:

Message (use shift+enter for newline):

Send Cancel
Message Sent

The message have now been sent. Thank you for the response.

Close
Failed Sending Message

The system was for some reason not able to sent the message. Please try again later.

Close

Flot symfoni

Frodigt samarbejde mellem dirigenten Russell Harris og Københavns Ungdoms Symfoniorkester

Copenhagen Youth Symphony Orchestra

LocationThe Tivoli Concert Hall
Wednesday, July 23rd, 1997, 19:30
ProgramModest Mussorgsky: Night on the Bald Mountain
Peter Tchaikovsky: Orchestral Suite no. 3
Jean Sibelius: Symphony no. 2 in D major
Edward Elgar: Pomp and Circumstances
ConductorRussell Harris

Igennem to uger har den engelske dirigent Russell Harris arbejdet med Københavns Ungdoms Symfoniorkester, og som man kunne høre onsdag aften i Tivolis koncertsal, var der kommet meget godt ud af dette samarbejde. Med rigt instrumenterede værker af Mussorgsky, Tjaikovskij og Sibelius på programmet var der store udfordringer for alle orkestrets instrumentgrupper. Med et væld af energi dirigerede Russell Harris Mussorgskys symfoniske digt "En nat på Bloksbjerg", så det kom til at stå flot, rytmisk markant. Kun slutningen havde ikke helt den gennemsigtighed og sarthed, man kunne ønske sig. Fra Tjaikovskijs Orkestersuite nr. 3 i G-dur fik vi satserne Elegi, Valse Mélancolique og Tema con Variazioni.

Her blev orkesterets fine strygerpotentialer for alvor åbenbaret med varm bred klang i Elegien, og båre første sats og den charmerende variationssats bød på smukt solospil i træblæserne. At det slet ikke er så nemt at spille Tjaikovskijs musik let og dansant røbede sig i valsen, der på trods af sit melankolske tilnavn rent ud sagt blev for gumpetung.

Akkompagneret af babyhyl og badet i blitzlys fra familie-medlemmer i salen, der partout skulle have souvenirs med hjem til familiealbummet, satte Københavns Ungdoms Symfoniorkester i gang med aftenens største og mest krævende programpunkt, Sibelius' anden symfoni.

Selv om alle detaljer ikke var helt på plads - hvilket også ville være for meget forlangt af er ikke professionelt orkester - blev det i sin helhed en imponerende flot opførelse af symfonien, hvor man fornemmede et stort nærvær hos de unge musikere under Russell Harris ledelse.

Russell Harris slog sin engelske herkomst fast, da han sammen med Københavns Ungdoms Symfoniorkester festligt afsluttede aftenen med Elgars "Pomp and Circumstances", hvor det danske publikum dog havde det lidt trægt med at komme op af stolene.